הפילוסופיה של המדע היא תחום בחשיבה הפילוסופית שהתפתח בעיקר במהלך המאה ה-20, למרות שהוא במידה מסוימת היה חלק מהחשיבה הפילוסופית לכל אורך תולדותיה. הפילוסופיה של המדע היא פילוסופיה ששואלת לגבי טיבה של הפעילות המדעית, ובעיקר לגבי טיבו של הידע המדעי.
במקרים רבים, לפחות בראשיתה, נוטה הפילוסופיה של המדע להיות פילוסופיה שמבוססת במידה רבה על לוגיקה פורמלית ומכאן שהפילוסופיה של המדע נקראת, או משתייכת אל, הזרם של הפילוסופיה האנליטית. עם זאת, במהלך המאה ה-20 חלו מספר מפנים בפילוסופיה של המדע שבניהם המעבר לפילוסופיה פוסט-אנליטית (למשל אצל וילארד קווין). מפנה חשוב נוסף במסגרת הפילוסופיה של המדע הוא המפגש שלה עם הסוציולוגיה במשנתו של תומס קון ורלטיביזציה של הידע המדעי שהופך להיות תלוי תרבות, נושא שפול פייראבנד ימשיך לפתח.
להלן תמצאו מאגר של סיכומים אקדמיים בנושא של הפילוסופיה של המדע. הסיכומים כוללים דיונים בלוגיקה של הפילוסופיה של המדע, משנתו של קרל המפל והפוזיטיביזם הלוגי. משם עוברים הסיכומים בפילוסופיה של המדע לדון במשנתו של הפילוסוף החשוב קרל פופר. השלב הבא בפילוסופיה של המדע נמצא אצל תומס קון ומושג הפרדיגמה שלו שחולל רעידת אדמה בתחום הפילוסופיה של המדע. בנוסף תמצאו דיון בנושאים מתקדמים יותר של הפילוסופיה של המדע כמו משנתם של וילארד קווין, נלסון גודמן ופול פייראבנד וכן סיכומי מאמרים חשובים בפילוסופיה של המדע.
פתרונו של קרל פופר לבעיית האינדוקציה
קריטריון ההינתנות להפרכה של פופר
תהליך השינוי הפרדיגמטי על פי קון
בעיית האינדוקציה החדשה – נלסון גודמן
שתי דוגמות של האמפיריציזם – קווין – סיכום
שתי דוגמות של האמפיריציזם – קווין – דיון
הבעיה של קרנפ עם הגדרות אופרציוניות
המפל – studies in the logic of conformation
המפל –the theoretician's dilema
חידת האינדוקציה החדשה – נלסון גודמן
פייראבנד – הסבר, רדוקציה ואמפיריציזם
פייראבנד – כיצד להגן על החברה מפני המדע
פילוסופיה של המדע – סיכומים
כאן תוכלו למצוא עוד סיכומים של האוניברסיטה הפתוחה