ציורי הים המכשפים של איוואן אייווזובסקי

איוואן איווזובסקי (1817-1900) נולד קרוב לים בחצי האי קרים ואת חייו הבוגרים הקדיש לציורי נופי חוף, ים וספינות. כמעט מחצית מ6,000 התמונות שהותיר אייווזובסקי אחריו היו של ים, חופים, גלים וסערות והוא הגיע לדרגה חיות כל מרשימה של המים עד שגם צייר נופי הים הידע ויליאם טרנר הוכה בהערצה (אפילו כתב לו שיר).

הציורים של אייווזובסקי דרמטיים מאוד, הן בקומפוזיוציות חסרות השקט והאיזון שלהם, הן בתאורה שמעניקה חיות למים ומוסיפה לתחושה הסוערות. ברבים מציוריו אנו רואים ספינות מטלטלות בסערה או סירות הצלה לאחר שהספינות כבר נטרפו, ניסיון להעביר את כוחו הכביר של הים ואת אפסותו של האדם מולו. איווזובסקי הושפע והשפיע מהזרם הרומנטי באמנות שחיפשו בין היתר מפגש בלתי עצמי עם כוחו הנשגב של הטבע (ראו: בין היפה לנשגב והולדת הרומנטיקה).

איווזובסקי 5

איווזובסקי  3\

איווזובסקי 6

איווזובסקי 7

איווזובסקי 1

איווזובסקי 4

איווזובסקי 2

לציורים נוספים של איווזובסקי

עוד דברים מעניינים:

18 ציטוטים של אמנים על אמנות

העולם שמאחורי הציור "עולמה של כריסטינה"

אפקט ה"איכסה!" ושיפוט מוסרי

האם תחושת "איכסה!" היא קריטריון טוב לביסוס בחירות ושיפוטים מוסריים? הפילוסוף ג'וליאן סבולסקו אודות חשיבותן ומגבולתן של תחושות בטן

מי נבראו קודם: השמיים או הארץ?

מה נברא תחילה – השמיים או הארץ? מאמר מרתק על מחלוקת חז"ל: בין בית שמאי ובית הלל, על אבן השתייה, ומרכזיותה של ציון בבריאה.

עוד דברים מעניינים: