שלבי התפתחות הארגון המיני (קטע מתוך הפרק על המיניות הילדית ב"3 מאסות על המיניות")
ארגונים פרה-גניטליים – הכוונה של פרויד היא לארגונים של חיי המין בתקופת הילדות המוקדמת, שבהם האזורים הגניטאליים טרם תפסו את מקומם העיקרי. אם מסתכלים על העכבות וההפרעות בשלב זה של ההתפתחות – ניתן יהיה להבין את ההשפעות על הדחף המיני בעתיד.
הארגון האוראלי – בשלב זה הפעילות המינית אינה מופרדת מפעולת האכילה. האובייקט של האחת הוא אותו האובייקט של השנייה. המטרה המינית מתבטאת בהטמעת האובייקט, משהו שבשלב מאוחר יותר יופיע כהזדהות ותהיה לו השפעה רבה על הארגון הנפשי. הפעולה הפיזית המאפיינת את שלב זה היא המציצה, אשר מדגימה בצורה יפה את מושג ההטמעה.(ראו: השלב האוראלי)
הארגון האנאלי – בניגוד לשלב הקודם, החסר ניגודיות, בשלב זה מתפתחת ניגודיות בין הפן האקטיבי לפן הפאסיבי (האקטיביות שבמניעת עשיית הצרכים מול הפאסיביות שבמטרה המינית המאפיינת את האזור). גם האובייקטים המיניים אינם חופפים זה את זה. ניתן לסכם בכך ששלב זה מתאפיין בקוטביות מינית ובאובייקט זר (בניגוד לשלב הקודם), אך הארגון והכפיפות לתפקוד הרבייה עדיין חסרים (ראו: השלב האנאלי)
בחירת האובייקט בשני זמנים – לעיתים מתקיימת בחירת אובייקט מיני (שלב שנהוג לחשוב עליו כשייך לתקופת ההתבגרות) עוד בשלב הילדות, באופן כזה שכל השאיפות המיניות מכוונות כלפי דמות יחידה, שדרכה רוצה הילד להשיג את מטרותיו. זוהי ההתקרבות הגדולה ביותר של שנות הילדות אל העיצוב הסופי של חיי המין בגיל ההתבגרות, אך עם זאת תהליך זה שונה באופן מהותי בכך שהדחפים המיניים אינם מקושרים לדומיננטיות של איברי המין. בין תקופת הילדות (גיל 2-5) לתקופת ההתבגרות נמצאת תקופת החביון. בתקופה זו יוצאים לכאורה הדחפים המיניים שאפיינו את שלב הילדות מכלל שימוש, אך פרויד טוען שהשאיפות המיניות הישנות של הדחפים הילדיים עדיין שם, והם יבואו לידי ביטוי בשלב ההתבגרות כשתתחיל להתגבש התפיסה המינית הבוגרת, רק שאז היא תתבצע דרך ערוץ חדש, חושני.
ראו גם: שלבי ההתפתחות על פי פרויד