תקשורת בין-אישית: תולדה של צרכים , יחסים ראשוניים, תהליך דו-סטרי, אפשרויות לשליטה ומשוביות. יכול להתקיים גם בין שני אנשים וגם בין מורה לכיתה או בקבוצה.
תקשורת בין-אישית ישירה: : אחד מתוך שלושה סוגי התקשורת. בתקשורת בין אישית ישרה משתתפים מוען ונמען- ללא גורם מתווך בניהם, כאשר לרוב, אין הפרדה ברורה מי המוען ומי הנמען. סוג זה מתרחש בד"כ בקבוצה קטנה של אנשים ומאפשר משוב מיידי. קיימים שלושה מצבים לתקשורת בין אישית. הראשון הוא דו שיח. השני הוא תקשורת בקבוצה קטנה. והשלישי הוא שיח פומבי. דוגמא לשיח פומבי היא נואם המרצה בפני ציבור.
תקשורת בין-אישית מתווכת: סוג של תקשורת בין אישית. כאשר בין המוען לנמען קיים מתווך, בדר"כ אמצעי טכנולוגי, המאפשר תקשורת בשל מגבלה כלשהי המונעת תקשורת ישירה. לדוגמא מיקרופון או טלפון.
תקשורת המונים: סוג מיוחד של תקשורת חברתית בעלת מאפיינים ייחודיים של הקהל, של חווית התקשורת ושל המוען (כספי). תקשורת עם ציבור נמענים גדול המתאפשרת הודות לטכנולוגיה. המוען הוא גוף גדול ומרוחק מנמעניו. המוען מעביר את מסריו דרך ארגוני התקשורת ולכן נתון לאילוצים מוסדיים. הנמען הוא קהל גדול, הטרוגני ואנונימי. המסר בתקשורת המונים הוא זמין מהיר וסימולטני ויכול להביא לשיח ציבורי. המסר נועד לצריכה מיידית כיוון שהוא מתכלה. ישנם אילוצים מסתיימים מכיוון שהמוען/מוענים הם ארגון גדול למשל אילוצים כלכליים או צנזורה, או לוחות זמנים.