* נושא המאמר: משנתו ופעילותיו של היטלר בין השנים 1934-1938 וחשיבות מקומו כפיהרר.
* בין 1934 ל- 1938 התעצבה צורתה של מדינת הפיהרר. שנים אלו היו "השנים הנורמאליות" של הרייך השלישי, שהיו שמורות בזיכרונם של רבים בתור "השנים הטובות".
* אבל בשנים אלו החלה "הרדיקליזציה המצטברת", שמאפיינת את המשטר הנאצי, לצבור תאוצה.
* כרסום הממשלה הקיימת, הופעתן של מטרות אידיאולוגיות ברורות יותר ושלטון מוחלט של הפיהרר היו קשורות זה בזה והשפיעו על ההמשך.
* אחרי עליית הנאצים לשלטון בשנת 1933, גדל במהרה מספר חברי המפלגה הנאצית, והיא נעשתה לכלי של תעמולה ופיקוח חברתי בעל תיאום רופף.
* לאחר שהיטלר נעשה לקנצלר גרמניה, הוא לא התעניין הרבה במפלגה הנאצית בתור מוסד, למפלגה לא היה מבנה כולל ושלם, ולא מדיניות שיטתית שהיה אפשר לכפותה על מנהל המדינה.
* גישתו של היטלר למדינה הייתה נצלנית ומונעת עפ"י הזדמנויות. כפי שכתב ב"מיין קאמף", המדינה הייתה בעיניו אמצעי להשגת המטרה והוא ייחס חשיבות לרושם בלבד.
* הגופים החדשים שהוקמו היו כפופים בד"כ ישירות להיטלר עצמו והיו מעל המדינה והמפלגה.
* ב- 1934 בשל רגישות בינלאומית ואי- יציבות כלכלית, ריסן המשטר הנאצי את הפעילות האלימה נגד היהודים, שאפיינה את חודשיו הראשונים של השלטון הנאצי. הברבריות רק פחתה, אך לא נעלמה.
* בשנת 1935 החלה לחזור התעמולה האנטי- יהודית באמצעות שלטי חוצות כמו "היהודים אינה נחוצים פה", בצידי דרכים, בכניסות לכפרים ובמקומות ציבוריים, והאלימות כנגד היהודים קיבלה תוקף לפגוע ביהודים בכל דרך שתמצא לנכון.
* בהמשך החלה החקיקה האנטישמית כנגד היהודים: איסור על נישואי תערובת, הוצאה אל מחוץ לחוק של קיום יחסי מין בין יהודים לארים שמטרתם הייתה למנוע את "חילול הגזע".
הנאציזם והרקע לעליית הנאצים לשלטון