מרטין לותר קינג ג'וניור, מנהיג התנועה לזכויות האזרח שחתרה לשיוויון לשחורים בארה"ב, הותיר חותם היסטורי מהדהד על הרעיון הדמוקרטי של זכויות המיעוט. קינג הבין שדמוקרטיה יכולה להתקיים רק כאשר כולם – ללא הבדל דת, מין או גזע אך גם ללא הבדל בשייכות פוליטית לרוב או למיעוט – חייבים להיות שווים. קינג, שהסביר שהוא רק ממשיך את הסיפור שלמד ממשה רבנו, האמין כי השמירה על זכויות שוות לכל היא העדות החזקה מכל לחברה מלוכדת ומחויבת.
קינג ראה בעיני רוחו עולם שבו אנשים לא נשפטו לפי צבע עורם אלא לפי תוכן אופיים. בנאומיו המפורסמים הוא דיבר על חברה שבה קולם של המודחים והנדכאים לא רק נשמע אלא מורם, משום שזוהי הלגיטימציה האחת והיחידה לאלו שבשלטון. חזון זה נשען על עקרון היסוד שלפיו לכל אדם, ללא קשר לגזע, דתו, מינו או מוצאו, יש ערך מובנה ויש להעניק לו את אותן הזדמנויות, הרשאות והגנות כמו כל אדם אחר.
לפי קינג כיבוד זכויות המיעוט הוא אישור למחויבות לצדק, לאמפתיה אנושית ולדמוקרטיה. המאבק המתמשך של קינג לזכויות שחורים בארה"ב הדגים כיצד התנגשות לא-אלימה של מיעוט לדיכוי ואפליה יכולה לשנות את המציאות. קריאתו לזכויות אזרח, שהייתה במרכז נאומו המפורסם "יש לי חלום", לא רק הדגישה את שאיפותיהם של האפרו-אמריקאים, אלא גם ראתה את עצמה כקריאה אוניברסלית לכבוד האדם.
כאשר אנו מכבדים את זכויות המיעוטים, אנו מכירים באופן פעיל בפסיפס של תרבויות, נקודות מבט וחוויות שתורמים לעושר של החברה שלנו. אנו מכירים בכך שגיוון אינו אתגר להתגבר עליו, אלא כוח לאמץ. חלומו של קינג נעוץ בהבנה שכל אדם, ללא קשר למעמדו המיעוט, הוא חוט מהותי במרקם הקיום המשותף שלנו. על ידי כיבוד זכויותיהם, אנו טווים מארג של הכלה, שוויון וקידמה, כבוד הדדי, לכידות חברתית וקידמה. קינג נלחם בדעות קדומות של לבנים כלפי שחורים ובאפליה ואי-השוויון שהיו התוצאה שלהם.
קינג גילם בעצמו את רעיונותיו, וראה את מאבקו לשחרור של השחורים לא רק כהמשך ללקח מיציאת מצרים אלא כמאבק על הדמוקרטיה ועל עתידם של כל בני האדם.
להרחיב עוד אופקים:
הרש"ר הירש ומרטין לותר קינג על הקשר בין עבדות מצרים לחופש וזכויות אדם