פסיכולוגיה חברתית – סיכומים: הקשר בין חום ותוקפנות

פסיכולוגיה חברתית – סיכומים: הקשר בין חום ותוקפנות

פסיכולוגיה חברתית – סיכומים

נמצא כי כעס מעלה את הטמפרטורה בכפות הידיים, אך יתכן כי הקשר מתקיים גם בכיוון ההפוך.

כבר במאה ה-19 נמצא ששיעורי הפשיעה בדרום איטליה וצרפת (אזורים חמים יחסית) גבוהים יותר מאשר בצפון איטליה וצרפת, אם כי יתכן שגורמים אחרים כגון שיעור האבטלה, הכנסה ממוצעת וגיל ממוצע הובילו לכך.

נמצאו מספר עדויות לכך שטמפרטורות גבוהות מן הרגיל מקושרות לתוקפנות מוגברת:

  • שיעורי הפשיעה גבוהים יותר במקומות חמים יותר: מספר הימים החמים באזור מסוים בארה"ב הינו נבאי חזק לפשיעה אלימה, אך לא לפשיעה בלתי-אלימה (גם לאחר שבוצעה בקרה לשיעור האבטלה, הכנסה ממוצעת וגיל ממוצע).
  • אנשים הינם יותר אלימים בחודשים החמים (יולי ואוגוסט) מאשר בחודשים הקרים יותר (ינואר ופברואר). יוצא דופן לכך הינו חודש דצמבר אשר בו האלימות עולה.
  • מחקר הראה שהמגישים במשחק בייסבול נוטים יותר לפגוע עם הכדור בחובטים ככל שמזג האוויר הופך יותר חם, וכי זה לא נובע מיכולת פחותה שכן שיעור ההצלחה במשחקים לא משתנה עם הטמפרטורה.

מה בדיוק בחום גורם לאנשים להיות תוקפניים יותר? אחד ההסברים האפשריים כולל תהליכי ייחוס – ע"פ השקפת הייחוס השגוי (Misattribution), העוררות שלנו עולה בעקבות החום, אך אנו לרוב לא מודעים לכך. כשאנו נתקלים במצבים המעוררים כעס, אנו מייחסים את העוררות לאדם באותה הסיטואציה והכעס והתוקפנות שלנו גוברים.

הסבר נוסף הנו שהחום (או כל גירוי אברסיבי אחר) גורם למגוון תחושות ורעיונות שגורמים לפוטנציאציה (מעלים את הסבירות) של התנהגות אגרסיבית. כעת נדון בהסבר זה ובשורשיו ההיסטוריים.

מי היה קונפוציוס

קונפוציוס: הנער היתום שהפך להיות הוגה הדעות שעיצב את פניה של סין עד ימינו. מבוא לחיים ותורת החיים של קונפוציוס

ללמוד טוב יותר:

לקבל השראה:

להפעיל את הראש:

להשתפר: