היסטוריה פוליטית של זמננו: הפשיזם האיטלקי ופרשת האימפריה
בשנות השלושום הפשיזם האיטלקי ממשיך בנסיונו לבנות מדינה קואופרטיבית, ומבטלים את ההצבעה האיזורית לטובת הצבעה לפי קורפורציות. מחליטים שיהיה בית פרלמנטרי שיורכב מנציגי הקורפורציות. חוץ מזה יש סנטורים שממומנים על ידי המלך.
כאשר איטליה עוברת לייצור קורפורטיבי ב-38, הדבר חסר משמעות, שהלא הפרלמנט נשלט לחלוטין על ידי הרשות המבצעת, קרי מוסוליני עצמו. הבחירות בתוך הקורפורציות הן פשיסטיות, כי הן נשלטות על ידי הפשיסטים, כפי שהם שולטים בכל חלקי החברה על ידי הארגונים שלהם.
מהות הפשיזם: מכר זהות לאומית חדשה לחברה, ושינה את מבנה החברה. הביא לרמות זהות מאוד גבוהות עם המדינה. המיקום החברתי נקבע לפי התמיכה בפשיזם.
איטליה מאוד מתפתחת כלכלית, והם מאמנים את הצבא ומציידים אותו עם ציוד מודרני.
פרשת האימפריה
כשמעצמים את הצבא, כנראה שהמטרה היא להשתמש בו למשהו. בשנים הראשונות לשלטונו, אומנם מוסוליני היסס מלהשתמש בו, והשתמש בו קצת באלבניה, לוב ופיומה.
ההתערבות הצבאית הראשונית הייתה באתיופיה. כזכור ניסו לפלוש אליה בעבר ונכשלו בכך, והדבר פגע עמוקות בלאומיות האיטלקית. ב-35 פלשו אליה וכבשו אותה, תוך ביצוע פשעי מלחמה לא מועטים. השתמשו בצורה מסיבית בגז. כבר במלחמת העולם הראשונה השתמשו בגז, אך אז הבינו שאפשר להתגונן, כשהצבאות שווים בכוחם פחות או יותר. אך לאתיופים לא הייתה שום אפשרות להתגונן. מוסוליני הכריז על הקמת האימפריה הרומית מחדש.
המיתוס של האימפריה הרומית היה מאוד חשוב אך היה מאוד מיתי. עשו את השינויים הנצרכים.
ב-? איטליה שלחה כוח מתנדבים, שהיה כוח סדיר לכל דבר והפציצו את הערים הספרדיות לצד פרנקו. ההפצצה הכבדה הראשונה הייתה בברצלונה (אחרי כן הייתה גרניקה). התערבו במלחמת האזרחים בצורה די מסיבית, וזה היה ניסוי כלים אמיתי – מלחמה אירופית, שממול עמדו הסובייטים. לא רק תרגיל אידיאולוגי של תמיכה באנטי-קומוניזם. תוצאות מאוד מעורבות.
ההתערבות במלחמה זו וההתפתחויות באירופה, ההתעצמות של גרמניה, הביאו אותם להתקרב לגרמניה. עקרונית מוסוליני לא היה בעד התקרבות עם גרמניה, ולמעשה בתחיל שנות ה-30 ניסו לעצור את הזליגה שלהם לאוסטריה. באנשלוס מבין שלא יכול להימנע מכך, ונוצר ציר רומא-ברלין, לצד גרמניה, אך באיחור של חודשים רבים נכנסו למלחמת העולם השנייה, כי היה להם קשה מאוד לעשות זאת.